3. Organize Sanayi Bölgesi, Yalova Lisesi ve Altınova TOKİ Sosyal Konutlarında öğrencilerin yararlanabileceği yüzme havuzu, açık spor salonu, basketbol ve voleybol sahasını Yalovalıların hizmetine sunuyor.Vatandaşlardan yapılan açıklamada, “Şirketler, yıllardır Yalova’daki çevresel sürdürülebilirlik çalışmalarının yanı sıra sosyal sürdürülebilirlik projelerine de ağırlık vererek bölgeye değer katıyor. Özellikle kadın ve gençlere yönelik yapılan çalışmaların, toplumsal hayata katkının yanı sıra bölge ekonomisine ve kültürel hayata olan katkılarını görmek bizleri çok memnun ediyor” denildi.
Yalova’dan dünyaya açılan üç büyük kimya şirketi Aksa Akrilik, Akkim ve DowAksa, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda önemli bir adım atarak “Eşitliğin Kimyası” projesi altında güçlerini birleştirdi. Projeyi AÇEV iş birliğiyle Yalova’da başlatan üç şirket, kadınların güçlenmesi ve kız çocuklarının eğitime erişiminin artmasını hedefliyor.
Akkök Holding’in kimya sektöründe faaliyet gösteren şirketleri Aksa Akrilik ve Akkim Kimya ile Dow Inc. ve Aksa Akrilik’in ortak girişimi olan DowAksa, sürdürülebilirlik projelerine bir kadın destek programı ekledi. Şirketler toplumda cinsiyet eşitliği konusunda güçlü bir adım atarak “Eşitliğin Kimyası” projesini başlattı. Kadınların güçlenmesini ve kız çocuklarının eğitime erişiminin artmasını hedefleyen şirketler, projenin ilk ayağını Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) iş birliği kapsamında Yalova’da “Hayat Dolu Buluşmalar” programıyla başlattı.
Program kapsamında, 18 yaşından büyük kadınlara ileri okuryazarlık, matematik ve yaşam becerileri gibi konularda eğitimler sunulmaktadır. 14-18 yaş arası kız çocuklara yönelik olarak düzenlenen “Genç Hayat Dolu Buluşmalar” programında, kız çocukların eğitimlerine devam etmeleri ve yaşam becerilerini geliştirmeleri desteklenmektedir. Aktif, katılımcı ve paylaşıma dayalı bir ortamda eşitlikçi yaklaşım ile yüz yüze uygulanan program 8 hafta sürmektedir.
“Projemiz Türkiye genelinde büyük etki yaratmayı hedefliyor”
Aksa Akrilik Genel Müdürü Cengiz Taş, Akkim Kimya Genel Müdürü Onur Kipri ve DowAksa İcra Kurulu Başkanı Massimo Rebolini ile AÇEV Genel Müdürü Senem Başyurt, proje lansmanında yaptıkları açıklamalarda “ne işte ne okulda olan kadınlar ve kız çocuklarının” hayata kazandırılmasının toplum için önemini vurguladı. Aksa Akrilik Genel Müdürü Cengiz Taş, “Eşitliğin Kimyası” projesi kapsamında başlattıkları “Hayat Dolu Buluşmalar” programıyla kadınların ve kız çocukların hayatlarına katkı sağlayarak, onlara daha iyi bir gelecek sunmayı hedeflediklerini belirtti. Projelerinin ana amacının öncelikle Yalova’da, ardından da Türkiye genelinde her kesimden bireye eşit fırsatlar sunmak ve geniş bir etki yaratmak olduğunu söyledi.
Akkim Kimya Genel Müdürü Onur Kipri, Akkim olarak yıllardır Akkim Cinsiyet Eşitliği programı kapsamında kadınların iş yaşamında ve toplumda güçlendirilmesini amaçlayan çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Bu amaçla grup kimya şirketlerinin güçlerini birleştirmesi çok kıymetli. Bu önemli güç birliğinin başta bölgemiz olmak üzere tüm Türkiye’de örnek teşkil etmesini temenni ediyoruz. Daha eşit bir toplum ve gelecek için kız çocuklarının ve kadınların güçlenmesine destek olmaya devam edeceğiz” dedi.
DowAksa İcra Kurulu Başkanı Massimo Rebolini de “Şirket olarak, kadınların güçlenmesi ve iş hayatında eşitlik konularında aktif bir rol üstlenmeye devam ediyoruz. Bu yaklaşımı, şirket sınırlarının ötesine taşıyarak tüm paydaşlarımızla paylaşmayı da son derece önemsiyoruz. Eşitliğin Kimyası projesi, bizim için yalnızca bir sosyal sorumluluk inisiyatifi değil, aynı zamanda geleceğe yapılan değerli bir yatırımdır. Kadınların ve kız çocukların güçlenmesi, toplumların ilerlemesi için vazgeçilmez bir temeldir” sözlerine yer verdi.
AÇEV Genel Müdürü Senem Başyurt ise “Eşit bir toplum için kadın güçlenmesine odaklanarak 2016 yılından bu yana ne işte ne okulda olan kadınları “Hayat Dolu Buluşmalar” programıyla buluşturuyoruz. Şimdi de “Eşitliğin Kimyası” projesinin ilk paydaşı olarak Akkök Holding iştirakleri Akkim Kimya, Aksa Akrilik ve DowAksa iş birliğiyle “Hayat Dolu Buluşmalar” programımızı Yalovalı kadınlarla buluşturabilmek bizleri çok mutlu etmektedir. Eğitimle güçlenen her kadının, eşit bir toplum inşa etme yolunda daha parlak bir geleceğe adım attığına inanıyoruz” sözlerini paylaştı.
Şirketler bölgeye değer katıyor
Bu projenin yanı sıra, şirketler Yalova’da yıllardır özellikle bölge gençlerine ve kadınlara yönelik sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmektedir. Üç şirket, Raif Dinçkök Kültür Merkezi, Yalova 3. Organize Sanayi Bölgesi, Yalova Lisesi ve Altınova TOKİ Sosyal Konutlarda öğrencilerin yararlanabileceği yüzme havuzu, açık spor salonu, basketbol ve voleybol sahasını Yalovalılara hizmet vermeye devam etmektedir.
Bölge halkından yapılan açıklamalarda, “Şirketler, yıllardır Yalova’daki çevresel sürdürülebilirlik çalışmalarının yanı sıra sosyal sürdürülebilirlik projelerine de ağırlık vererek bölgeye değer katıyor. Özellikle kadın ve gençlere yönelik yapılan çalışmaların, toplumsal hayata katkının yanı sıra bölge ekonomisine ve kü
Bir yanıt bırakın